Pirsing je jedan od najstarijih i najzanimljivijih oblika ukrašavanja tela. Vekovima unazad razne kulture su praktikovale pirsing, a razlozi su bili različiti. Kod nekih je simbol hrabrosti i borbenosti, a kod nekih je simbolizovalo muškost.

zoom zoom zoom zoom zoom zoom
zoom zoom zoom zoom

U današnje vreme pirsing je i u našoj kulturi veoma prihvaćen i rasprostranjen, a jedina razlika je mogućnost izbora izražavanja. Pirsing se može uraditi iz najrazličitijih razloga i nije vezan za specifično pravilo ponašanja. Što se tiče mesta koje se buši, uobičajeni su: nos, pupak, obrva, uši, a postoje i nešto ekstremnije varijante za hrabrije kao što su: jezik, bradavice ili genitalije. U poslednje vreme javlja se interesovanje i za pirsing na neobičnim delovima tela, tj. površinski pirsing. Ljudi koji vole ovakav vid ukrašavanja tela različitih su godina, zanimanja i opredeljenja. To je odraz njihove individualnosti.

Ekstremni piercing

Važne informacije

Pirsing treba da obavljaju profesionalci koji su za to obučeni po standardima koji garantuju zdravstvenu bezbednost.
Nakit koji se koristi za prvu upotrebu nakon urađenog pirsinga treba da bude od materijala koji je maximalno podnošljiv za kožu. Bitno je da ne sadrži Nikl, zbog mogućih alergija. Preporučuju se Titan, Niobium i Teflon.

Instrumenti koji se koriste pri pirsingu moraju biti sterilisani, igle za jednokratnu upotrebu i za vreme samog rada treba nositi hirurške rukavice.

Postupak bušenja je sledeći:

Ceo postupak traje nekoliko minuta, a bol je trenutan.
Odgovarajuća nega pirsinga traje minimum 2 meseca i jako je važno pridržavati se uputstava i održavati higijenu koja zavisi samo od vas.